LAZER TEDAVİSİ
Son yıllarda estetik alanında yaşanan teknoloji gelişimleri sayesinde insan vücudunda yaşanan deformasyonlar lazer tedavisi kullanılarak düzeltilebilmektedir. İnsan cildi başta dış etkenler olmak üzere birçok unsurdan dolayı deformasyon görmesinden bazı durumlarda estetik operasyonlarına ihtiyaç duyabilmektedir. Estetik alanında kullanılan lazer tedavisi sayesinde başta yüz gençleştirme olmak üzere vücutta oluşan birçok soruna müdahale edilebilmektedir.
Lazer tedavisi sayesinde müdahale edilen sorunları arasında;
- Epilasyon
- Varis
- Leke
- Akne
- Sedef
- Mantar
- Nasır ve siğillere müdahale
- Kalıcı dövme sildirme
- Çatlak tedavisi
Gibi birçok alanda estetik sınıfına giren düzenlemeler yapılabilmektedir.
Lazer Tedavisi ile Epilasyon Uygulaması
Özellikle bayanların en büyük sıkıntıları arasında bulunan istenmeyen tüylerle mücadele için gelişmiş lazer tedavisi uygulanabilmektedir. Her cilt yapısına göre uygulanabilen lazer tedavisi çok kısa süre içinde cilde zarar vermeden direk tüy kökleri üzerinde işlem yaparak istenmeyen tüylerden kurtulmaya imkan sağlamaktadır.
Lazer Tedavisi ile Varis Sorunlarına Müdahale
Ayakta hareketsiz durma hastalığı olarak bilinmesinin yanında hamilelik, aşırı kilo alma gibi dönemlerde de varis sorunları görülebilmektedir. Kılcal damar üzerlerinde oluşan varisler lazer tedavisi sayesinde tamamen yok edilebilmektedir. Varis tedavisi genelde sorunun büyüklüğüne bağlı olarak 2-5 seans arasında düzenlenebilmektedir. Lazerli uygulama yapılmasından dolayı hastanın uygulama sonrasında herhangi bir rahatsızlığı oluşmaz ve normal yaşamına devam edebilmektedir.
Yüz Estetiği Hakkında Diğer Makaleler ;
Lazer Tedavisi ile Lekelere Müdahale
Cildimiz hassas yapılı olmasından dolayı başta güneş ışınları ve yaşlılığın getirmiş olacağı etkilerden dolayı lekelenmeler görülebilmektedir. Ciltte leke oluşumu cildin parlak ve genç görünmesine engel oluşturduğu için bazı kişilerde rahatsız edici bir görünüm oluşturmaktadır. Cilt lekelerinde iyi huylu olarak bilinen türlerine lazer tedavisi uygulanarak çok kısa sürede kaybolmaları sağlanabilmektedir. Lekelerin bazıları kanser türevi kötü huylu olmasından dolayı hastaya ilk önce bazı tespit testleri yapılmaktadır.
Cildin Yaşlanması Önlenebilir mi ?
Gelişen teknoloji ve tıp alanındaki değişimler şuan için cildin yaşlanmasını önleyecek herhangi bir yöntem bulunmamaktadır. Sadece cildimizin yaşlanmasını geciktirecek ve cildimizi genç gösterecek bağ dokularının güçlenmesini sağlayacak yöntemler bulunmaktadır.
Lazer Tedavisi İle Cilt Gençleştirme Mümkün Müdür ?
Zamanla yaşlanan ciltlerde meydana gelecek bağ doku zayıflamasına karşın lazer tedavisi uygulanarak ışınların ışımaya dönüşmesi sayesinde kolajen üretiminin artması sağlanarak uygulanan tedavi işlemleri olmaktadır. Kolojen üretiminin artmasının sağlanması ile güçlenen bağ dokusu daha genç ve canlı bir cilt görünümü oluşmasına imkan sağlamaktadır.
Yüz gençleştirmede için Co2 fraksiyonel lazer tedavisi kullanılmaktadır. Lazer ışınları cildin üst ve alt yapısına etki ederek tedavi işlemi oluşturmaktadır. Lazer ışınların ciltte göz ile görünmeyerek kanal açarak kolajen üretiminin artmasını sağlanmaktadır.
Lazer Tedavisi ile Yüz Gençleştirme Süreci
Lazer ışınlama tedavisinden sonra hastaların cildinde gözle görülemeyen makro kanallar açılmasından dolayı ilk 10-12 gün belli bölgelerde kızarıklar görülebilmektedir. 12 günün sonunda kızarıklar geçerek hastanın beklediği görünümün oluşması başlamaktadır. Uygulama sonrasın ciltte kolajen üretiminin artması sayesinde çok bariz bir şekilde farklılık görülmeye başlanmaktadır. Değişimlerin istenilen yapıya ulaşması 3-12 ay arasında sürekli gelişerek değişiklik göstermektedir.
İstenilen gençleştirme ve hastanın cilt yapısına göre genelde 1 seans içinde tamamlanabilen uygulamalar bazı durumlarda 4-5 seansa kadar çıkabilmektedir. Her seans süresi genelde 30 dakika sürmekte ve birden fazla yapılacak uygulamada seans araları genelde 15-25 gün olabilmektedir
Lazer Tedavisi İle Yüz Gençleştirme Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Operasyon uygulanmadan önce doktorun ön göreceği süreye kadar kesinlikle güneş banyosu ve solaryum uygulamalarından uzak durulması gerekmektedir.
- Kanın pıhtılaşmasına neden olacak ilaçların kullanımı varsa kesinlikle doktora bilgi verilmesi ve muhtemelen operasyondan 4-5 gün öncesinde bırakılması gerekmektedir.
- Akne sorunu için kullanılan ilaçların operasyondan 3-4 gün öncesinden bırakılması gerekmektedir.
- Peeling ya da uçuk operasyonları geçirmiş kişilerin mutlaka doktorlarına operasyon öncesinde bilgi vermesi gerekmektedir.
- Ciltte lekeler bulunuyorsa lekelerin türünün tespit edilmesi için bazı testlerin yapılması gerekmektedir. Kötü huylu lekelere lazer ışınlarının uygulanmaması önemli konular arasında bulunmaktadır.
Lazer Tedavisi ile Yüz Gençleştirme Sonrası Bilinmesi Gerekenler
Basit lazer tedavisi olmasının yanında operasyon sonrası kesinlikle doktorun vereceği direktiflere uyulması gerekmektedir. Başlıca dikkat edilmesi gereken konuların başında;
- Son dönemlerde çok sık uygulanan cilt soyma işlemlerinin operasyondan sonra en az 60-70 gün yapılmaması gerekmektedir.
- Lazer tedavisi sonrası 7-8 gün cilde makyaj yapılmaması gerekmektedir. Bu süre işlem ve cildin türüne göre doktorunuz tarafından değiştirilebilmektedir.
- Operasyon sonrası solaryum başta olmak üzere yoğun güneş ışınlarına 4-6 ay boyunca maruz kalınmamasına dikkat edilmelidir ve bu süre içinde güneş olan ortamlarda bulunulması durumunda yüksek faktör özellikli güneş koruyucularının kullanılması dikkat edilmesinin yanında gölge yapacak şapka ile önlem alınması gerekmektedir.
Lazer tedavisi sonrası komplikasyon görülme oranı çok düşük olmasına rağmen doktorun vereceği uyarıların yerine getirilmemesi durumunda ciltte lekeler meydana gelebileceği gibi istenen başarının da ortaya çıkmama durumları oluşabilmektedir. Son yıllarda ülkemizde teknoloji ürünlerinin kullanımın artması özellikle estetik alanında kendini göstermesinden dolayı Lazer tedavisi çok sık yapılan estetik operasyonları arasında ilk sırayı almaktadır.