BURUN UCU ESTETİĞİ

Burun estetiği operasyonları arasında en sık uygulanan estetik yöntemlerden biridir. 18 yaş ve sonrası kişilerde burun kemiğinin yapısı ile oynama yapılmadan gerçekleştirilen operasyon türleridir.

Burun Ucu Estetiği Öncesinde Yapılacak Görüşmeler

Hastanın operasyondan sonraki süreçte beklentilerini doktora çok iyi bir şekilde anlatması gerekmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda işlemelere geçilmeden önce hastanın mevcut burun yapısı farklı açılardan fotoğraflar çekilerek beğenilmeyen bölge hakkında hem tespit hem de netleşmesi için faydalı olmaktadır. Yani burun ucu estetiği yaptırdıktan sonra nasıl bir görünüşe kavuşacağınız ameliyat öncesinde karşılıklı görüşülerek anlatılmakta ve ayrıntılı bilgi verilmektedir.

Özellikle nefes alma sorunu bulunan hastaların bu görüşmede bu tür sorunları belirtmesi gerekmektedir. Nefes alma sorunu çeken hastalara ilave olarak sinüs filmi de çekilebilmektedir.

Burun Estetiği

Burun Ucu Estetiği Kimlere Yapılır?

Burun yapısında eğrilik, tabanında ve sırt bölümünde herhangi bir sorun olmayan sadece burun uç bölgesinde sorunların giderilmesi uygun olan kişilere yapılmaktadır.

Burun Ucu Estetiği İle Hangi Sorunlar Düzeltilebilmektedir?

Burun kemik yapısında eğrilik veya çıkıntı gibi özellikler olmayan hastalarda burun ucu estetik ile düzeltilebilen sorunlar;

• Burnun uç bölgesinin inceltilme veya kalınlaştırılması

• Açı bozukluklarının giderilmesi ya da istenilen görüntü için burun ucu açı değişikliği

• Projeksiyon artışı olarak adlandırılan yöntemle burun ucunun yükseltilmesi

• Burun deliklerinde oluşan darlık ya da şekil bozukluklarının düzeltilmesi

• Burun kanatlarında var olan darlık, genişlik, asimetri gibi şekilsel bozuklukların giderilmesi

• Septum eğriliği olarak adlandırılan kemik ile alakalı olmayan burun eğriliklerinin düzeltilmesi

• Burun ve dudak arasındaki açının istenilen şekilde düzeltilmesi ve üst dudağın belirginleştirilmesi.

BURUN UCU ESTETİĞİ AMELİYATI YAPILMASI

Açık Burun Estetiği

Kemik yapısı ile oynama olmamasından dolayı burun ucu estetiği ameliyatları genelde kapalı operasyon olarak yapılmaktadır. Operasyonların çoğunluğunda tampon kullanıma gerek kalmadığından dolayı operasyon sonrası yaşanan sıkıntılı süreçler ortadan kalkmaktadır.
Burun ucu estetiği sırasında hastanın burun eti ve deviye septum sorunları da düzeltilebilmektedir. Estetik operasyonu ortalama olarak 60 dakika içinde tamamlanabilmektedir. Burun ucu operasyonlarında sadece burnun uç bölgesinde kıkırdak doku üzerinde işlem yapılmaktadır. Operasyon yapacak ekibe ve hastanın durumuna göre lokal ya da genel anestezi yapılabilmektedir. Hastalar çoğunlukla genel anestezi tercih etmelerine rağmen, uygun olgularda lokal anestezi de verilebilir.

Açık Sistem Yapılacaksa;

Burun deliklerinin kapalı sisteme uygun olmaması durumunda açık sistem olarak bilinen “Açık Teknik Tip Plasti” yöntemi uygulanmaktadır. Anestezi işleminden sonra burun ucundaki deri yukarı doğru kaldırılarak burun kıkırdak dokularında gerekli düzenlemeler yapılır. Bazı durumlarda kıkırdak dokusunun yapısına göre törpüleme ameliyatı da yapılabilmektedir.

Burun Ucu Ameliyatı Sonrası Nasıl Geçiyor?

Operasyondan 5-6 saat sonra taburcu edilebilmektedir. Lokal anestezi ile yapılan ameliyatlarda bu süre daha da kısa olabilir.

Ameliyattan sonraki 6-7 gün baş bölgenizi yüksekte tutmanız ve soğuk uygulamlar ile burun şişmelerinin daha kısa sürede geçmesine imkan sağlanmaktadır. Ağır ameliyat türü olmadığından dolayı çok kısa sürede normal yaşama dönülebilmektedir. Ameliyat sonrası 2-3 gün içinde burun bölgesine koyulan bantlar ıslatılmamak kaydı ile duş alınabilmektedir. Operasyon sonrası günlük sadece doktorunuz tarafından verilen spreyin ve merhemin önerilen şekilde aksatmadan kullanılmasına özen gösterilmelidir.Burun ucu yapısına göre 2-3 gün belli aralıklarda masaj yapılma isteği oluşacağından çok basit olan bu işlem doktor tarafından hastaya nasıl yapılacağı anlatılır.

Burun Ucu Estetiği Operasyonu Başarılı Olmazsa ?

Yazımızın başında da dediğimiz gibi operasyon öncesinde doktorunuza bütün beklentileriniziaçıkça belirtmeniz gerekmektedir.Doktorunuz da size neyin mümkün olabileceğini anlatacaktır. İkinci operasyonun zorunlu olması durumlarda 9-12 ay geçmesinin beklenmesi daha sağlıklı sonuçların alınmasını sağlar.

Burun Ucu Estetiği Riskleri Nelerdir?

Genel ya da lokal anestezi yapılan her cerrahi işlem riski olan uygulamalar arasında olmaktadır. Bazı durumlarda operasyon sonrası uç kısımda bulunan destek dokularının ve kıkırdak yapısında oluşabilecek sorunlardan dolayı burun ucu bölgesinin yer çekiminin de etkisi ile aşağı doğru yöneldiği görülebilmektedir. Çok nadir bir durum olsa da, genelde operasyonu yapacak cerrahi hekim hatasından kaynaklanmaktadır. Burun ucu estetiğinde gereksiz kıkırdak yapıların fazladan çıkarılmaması gerekmektedir.

Burun Ucu Estetik Fiyatları

Hastanın burun yapısı ile alakalı olmasından dolayı görüşme yapılmadan fiyat konusu genelde belirlenememektedir. Fiyatları belirleyen etkenleroperasyonu yapacak ekip ve sağlık tesisi ile ilgilidir. Doğumsal sorunlar dışında burun ucu estetiği SGK tarafından karşılanmamaktadır.