Bahar Mevsimi İçin Önerilen Ameliyatlar

Bahar Mevsimi İçin Önerilen Ameliyatlar

Medicana International İstanbul Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, ilkbahar mevsiminde uygulanan estetik uygulamalar hakkında bilgilendirdi.

Estetik cerrahi için başvuran hastaların en sık sorduğu sorulardan biri “Bu tür bir girişimi yaptırmanın en doğru zamanı nedir?” “Acaba şimdi liposuction yaptırsam şişlik ve morluklarım ne kadar sürer? Karın gerdirme ameliyatı olsam yazın denize girebilir miyim? Burun ameliyatı olsam güneş ışınları zarar verir mi?

Aslında bunlar çok doğru ve yerinde sorulardır çünkü bir plastik cerrah olarak ben de estetik cerrahi girişimlerinde zamanlamanın ortaya çıkacak sonuç açısından bunun akıllıca olduğuna inanırım çünkü bu tür girişimler sonrası güvenilir ve emin bir iyileşme, ödem ve nedbelerin yok olması için belli bir süre geçmesine izin vermek, özellikle de bunu saklı tutmak isteyen kişiler için önemlidir.

İlkbahar, estetik mevsimidir

Evrensel olarak bahar, yüz germeden liposuctiona kadar herhangi bir estetik girişimin yapılabilmesi için en uygun mevsimdir.

Özellikle de baharı hissetmeye başladığımız bu erken döneminde henüz bol ve nispeten kapalı giysileri üzerimizden atmadığımız için örneğin meme büyütme, küçültme, karın veya kol germe ameliyatlarının vücudumuzda yarattığı değişiklikleri görünmez kılarız.

Öte yandan, yüzdeki botox, dolgular, lazer uygulamaları, kimyasal veya mekanik dermabrazyonlar veya iple veya cerrahi yüz germe gibi girişimler, göz derisi sarkması ve torbalaşmanın düzeltilmesi gibi girişimlere zarar verecek güneş ışınlarından sakınmak yine bu mevsimde mümkündür.

Bahar öncesi kış ise baharda yaptırmayı düşünülen estetik cerrahi girişimleri için iyi bir hazırlık mevsimidir. Kişi bir taraftan cerrahı seçmek, bütçesini ayarlamak, yapılacak ameliyatlar ile ilgili birikim kazanmak ile meşgulken öte yandan vücut şekillendirme ameliyatları öncesi kilo vermek için sağlıklı bir diyet programı uygulamak gibi bir şansa da sahip olur.

Bu arada zamanı ve olanakları uygun olanlar da kış sporları ve kışın diğer zevklerinden de mahrum kalmadıkları gibi, iş yoğunluğunu da bu dönemde düzenleyip kendilerini baharda yaptıracakları girişimlere hazırlamış olur.

Tüm bu yukarıda anlattıklarımızı bir parola halinde özetlemek ve ifade etmek istersek bu döneme, “Hazırlan ve kandır” adını verebiliriz.

Hazırlık döneminden sonra bahar mevsimi için önereceğimiz ameliyatlar

Öte yandan, gerektiğinde blefaroplasti kaş kaldırma, rinoplastiler ve hatta yüz germe ameliyatları bunlara eklenebilir.