ORTA YÜZ ESTETİĞİ

Yaşlanmanın etkisi ile göz kapakları, yanaklar ve ağız etrafındaki çizgiler ile elmacık kemiği bölgelerinde zamanla deformasyonlar oluşmakta ve torbalanma başta olmak üzere çizgilerin derinleşmesine neden olmaktadır. Gelişen teknolojiler sayesinde Orta yüz estetiği operasyonları sayesinde bu bölgeler gerilerek genç ve parlak yapısına ulaşması hedeflenmektedir.

Orta yüz estetiği uygulama bölgesi olarak alt göz kapakları ya da ağız içinden  uygulanarak yapılmakta ve klasik yüz estetiklerine göre daha hızlı taburcu imkanı sunmasından dolayı tercih edilmektedir. Fakat hastanın yüzündeki deformasyonlar ileri derece yaşlılık belirtisi şeklinde oluşmuş ise orta yüz estetiği faydalı olmamaktadır ve genel estetik yöntemlerine başvurulması gerekmektedir.

Orta Yüz Estetiği Kimler İçin Uygundur ?

Genelde yaşlanmanın etkisi ile oluşmuş orta yüz bölgesinde basıklık oluşmuş ve yanak bölgelerinde yer çekiminin etkisi ile aşağı doğru sarkmış kişilerde uygulanabilmektedir. Aynı zamanda burun ve dudak bölgelerinde derinlikler oluşmuş kişilerde de orta yüz estetiği yapılabilmektedir. Operasyon için uygun yaş aralığı genelde 35-50 arası olarak uygun görülmektedir.

Yüz Estetiği Hakkında Diğer Makaleler ;

Orta Yüz Germe Ameliyatları Nasıl Uygulanmaktadır ?

Uygulama alt göz kapağı ya da ağız içinden yapılacak basit ve ufak kesi yardımı ile deri altına giriş yapılmaktadır. Sarkan bölgeler bu kesi yardımı ile asılarak gerdirme işlemi yapılmaktadır.  Orta yüz estetiği ağır sakinleştirici ve genel anestezi altında uygulanmaktadır. Operasyonu yapacak ekibe bağlı olmak ile beraber genelde 60-90 dakika sürmektedir. Asma teknikleri ile uygulanan yüz germe işlemleri ise genelde 20-25 dakika içinde tamamlanabilmektedir.

Orta Yüz Estetiği Yağ Enjeksiyon Operasyonları ile Birlikte Yapılabilir mi ?

Son yıllarda çok sık kullanılan dolgu operasyonları ile birlikte uygulanabilmektedir. Özellikle yaşlanmanın etkisi ile yanak bölgelerinde oluşan zayıflıklar için yapılan dolu uygulaması ile birlikte uygulanabilmektedir.  Orta yüz estetiği ile yapılabilecek yağ enjeksiyon işlemleri;

  • Yanaklardaki erimelerin dolgunlaşması
  • Elmacık kemiklerine belirginlik oluşturulması
  • Yüzün genel olarak daha genç görünmesine imkan sağlamak
  • Burun ve dudak bölgelerinde oluşan olukların doldurulması

Gibi operasyonlarla birlikte orta yüz estetiği işlemleri de yapılabilmektedir. Yağ enjeksiyonu sırasında uygulanan dolgu malzemesinde kök hücreler sayesinde uygulama yapılan alanda daha güçlü kollajen sentez artımı sağlanarak cilde parlak görünüm ve kalitesini artırılmasına imkan sağlamaktadır. Bazı durumlarda orta yüz estetiğine gerek kalmadan sadece enjeksiyon işlemi yeterli olabilmektedir. Özellikle genç insanlarda orta yüz estetiği ve genel cerrahi uygulamalar yerine enjeksiyon yapılması yeterli olmaktadır.

Orta Yüz Estetiği Operasyonlarından Önce Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Bütün estetik operasyonlarında olduğu gibi orta yüz estetiği uygulamalarında iyileşme dönemini hızlandırması ve uygulamanın daha başarılı sonuçlanması için 20-25 gün önceden tekel ürünlerinin tüketiminin bırakılması gerekmektedir. Kanın sulanmasını önleyecek aspirin gibi ilaç kullanımı olması durumunda estetik operasyonunu yapacak doktora bilgi verilmesi gerekmek ve 7-8 gün öncesinden bu tür ilaçların tüketiminin bırakılması gerekmektedir.

Şeker hastası ve yüksek tansiyon sorunu olan hastaların operasyon öncesinde kan şekeri ve tansiyon seviyelerinin normal düzeylerde olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Estetik operasyonun daha başarılı geçmesi ve iyileşme süresinin daha kısa sürede oluşmasını sağlamak için aspirin gibi alınmaması gereken ilaçların başında;

  • Zayıflama ilaçları
  • Başta yeşil çay olmak üzere kan dolaşımı ve metabolizma hızına etki edecek bitki çayları
  • Güçlü ağrı kesiciler
  • Multi vitamin ilaçları

Orta Yüz Estetiği Ameliyatları Sonrasındaki Süreç Nasıl Geçmektedir ?

Bu uygulamalarda genelde morluk ve ödem oluşumları görülebilmektedir. Bu oluşumların beklenen değişmeler olmasından dolayı doktorun vereceği ilaçların kullanılması durumunda 6-7 gün içinde normale dönmeye başlamaktadır. Şişliğin vermiş olduğu ağrı hissi kullanılan güçlü ağrı kesiciler ile giderilebilmektedir. İp ile germe işlemlerinde ise ameliyat sonrası süreç çok daha hızlı gelişim ve iyileşme göstermekte ve endoskopi uygulamasına göre daha az ağrı hissedilmektedir.

Ameliyat sonrası hastalar aynı gün taburcu olabildiği gibi 4-5 saat sonra yemek yemeye başlayabilmektedir. İşlem sonlanmasına imkan veren dikişler ise genelde 5-6 gün içinde alınabilmekte yüzdeki şişme ve ödemlerin tam anlamıyla kaybolması 10-12 gün sürebilmektedir. Hastaların yüz bölgelerini yüksek güneş ışınlarında koruması ve güneşe çıkılacağı zaman yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılması tavsiye edilmektedir. Doktorun önereceği süre içinde makyaj yapılmaması gerekmektedir. Asma işlemlerinde ise ameliyat sonrası bu tür süreçler çok daha hızlı düzelmektedir.

Orta Yüz Estetiğinde Kalıcılık Süresi Ne Kadar ?

Bu işlemler kalıcı olarak uygulanmaktadır. Sadece yaşlanmanın etkisi ile rahatsız etmeyecek şekilde sarkmalar oluşabilmektedir. Fakat bu belirtiler çok belli olmayacak şekilde oluşmaktadır. İple asma ile yapılan orta yüz estetikleri ise 4 yıla kadar sürebilmektedir. Fakat asma teknikleri yaşlanmanın artması ile beraber sarkmalarda artmakta ve tekrar uygulama yapılması durumunda düzelmeye imkan vermemektedir.

Orta yüz estetiği konusunda en çok merak edilen konuların başında uygulama için yapılan kesi sonrası iz kalıp kalmadığıdır. Kesi işlemi genelde saçlı bölgeden yapıldığı için dikiş izleri dışarından belli olmayacak şekilde saklanmaktadır.

Orta Yüz Estetiği Operasyonlarında Komplikasyon Görülme Riski

Bütün estetik ameliyatlarında olduğu gibi başta basit kanamalar olmak üzere enfeksiyon, Saç kaybı, sinir hasarı ve asimetri görünüm oluşabilmektedir. Bu tür komplikasyonların oluşması genelde operasyonu yapacak ekibin kabiliyeti ile alakalı olmasının yanında hastanın ameliyat sonrası doktoru tarafından verilecek direktiflere uyması ile de bağlantılı olabilmektedir.